2013. április 15., hétfő

3rd award :)

A blog tegnap megkapta a harmadik díját. Ezer köszönet érte Csannának! :)

a) Köszönd meg a díjat annak, akitől kaptad (ez alap)!
b) Tedd ki a díj képét az oldaladra, bármilyen formában, majd másold át a kérdéseket a díj adójának oldaláról!
c) Válaszolj az eredeti kérdésekre! (szám szerint öt darab)
d) Küldd tovább maximum öt blogírónak! 

Kérdések: 

1. Volt valami (valaki), ami nagy szerepet játszott a történeted megalkotásában?
Most akkor mindkét történetemmel kapcsolatban válaszolnék :)
A Way Back Into Life megszületésében nagyon sok minden és mindenki szerepet játszott. Mikor elkezdtem írni, már sok focistákról szóló történetet olvastam rendszeresen, amik nagy hatással voltak rám, és készen volt a saját focis történetem is (saját szereplőkkel, saját focistákkal). De a kezdőlökést igazából az adta meg, mikor először láttam meg Ramost rövid hajjal :)
A Run Away alapötlete igazából hirtelen jött. Vonattal utaztam Esztergom felé, és mikor kinéztem az ablakon, átfutott az agyamon, hogy nem akarok visszajönni Budapestre, el akarok szakadni az itthoni problémáktól. Még ott a vonaton megírtam az 1. fejezet felét.  

2. Melyik szereplővel tudsz azonosulni leginkább?
Cassie-vel, a Run Away főszereplőkével. Őt teljes egészében magamról mintáztam, az életét pedig az én életemről. 

3. Számodra mit jelent az írás?
Nem szeretek beszélni arról, ha valami bánt, viszont kiírom magamból. A novelláim nagy része például azt örökíti meg, hogyan éreztem az adott pillanatban.  

4. Mi volt az első történet, amit írtál?
Hűha. Szerintem valami anime fanfiction úgy 10 éves korom környékén. Az első, ami mondjuk értékelhető írás és még be is fejeztem, az egy regény volt egy elég zűrös középiskolás lányról. Ezt, ha jól emlékszem, 12 évesen kezdtem el írni, és nagyjából 1-1,5 év alatt fejeztem be.  

5. Mit szoktál csinálni, ha nincs ihleted?
Hm. Olvasok. Sokat és mindent. Legyen az "amatőr" írás, szórakoztató vagy szépirodalom, általában kikapcsol és egy másik dimenzióba irányít, így pedig könnyebben jön az ihlet. De zenét is szívesen hallgatok írás közben. Ez is segíteni szokott :) Vagy elmegyek futni a Margitszigetre.

Nos, akkor továbbadnám a díjat annak az öt embernek, akiknek a blogjait és történeteit imádom, és már azelőtt is rendszeresen olvastam, mielőtt megnyitottam volna a saját blogomat. Többek között ők voltak azok, akikről az első kérdésre adott válaszomban írtam. Borzasztó sokat segítettek, és elképzelni sem tudják, mennyire hálás vagyok Nekik ezért :)

Köszönöm, csajok <3